Johanna Walters

Ga hier naar haar schilderijen

Johanna WaltersJohanna Walters is beeldend kunstenaar sinds 1994. In 1998 is ze gaan samenwerken met Galerie Beeldkracht. Ze schildert vooral met olieverf op doek. Haar werk bevindt zich op het grensgebied van figuratie en abstractie. Het wordt in de eerste plaats gekenmerkt door uitbundig en helder kleurgebruik, maar ook door de steeds weer terugkerende thema’s. Ze schildert graag mensen, bloemen en landschappen, die door haar verregaand worden geabstraheerd. De vrolijk makende kleurstelling en de grove schilderstoets zijn de beeldelementen, die haar werk voor velen zo aantrekkelijk maken.

De ‘mensschappen’ van Johanna Walters

De mens is een sociaal wezen. De nog net herkenbare mensfiguren in de schilderijen van Walters zijn dan ook meestal geformeerd in groepsverband. Ze hebben iets met elkaar. Het zou kunnen zijn dat ze gezellig in een café zitten, aan het wandelen zijn, aan het zingen of aan het vergaderen. Veel van deze schilderijen zou die je wellicht als ‘mensschappen’ kunnen aanduiden. Vanwege de compositie kunnen ze ook heel goed beschouwd worden als een familieportret. Kunstenares Johanna Walters laat de beschouwer met betrekking tot de interpretatie geheel vrij.

Johanna Walters - Duinschap

Johanna Walters – Duinschap (Landschap), olieverf op linnen, 90 x 120 cm, nr. 3552

Landschapsabstracties

Ook landschappen, stadsgezichten en dorpsgezichten worden door haar tot sémi abstracte voorstellingen gemaakt. Waar het precies is, in welke streek of land, is moeilijk vast te stellen. Details die op de exacte locatie van de inspiratiebron kunnen wijzen worden door de kunstenares immers weggelaten. Dit is een van de door haar gevolgde strategieën om tot abstractere beelden te komen. Deze groep van werken is meestal wel degelijk geïnspireerd door wat zij in haar eigen woonomgeving heeft gezien of tijdens een reis in het buitenland. Haar ‘duinschappen’ zijn er een mooi voorbeeld van, dat ondanks het vergaande abstractieproces waarvoor zij als kunstschilder heeft gekozen, omdat het haar alle vrijheid geeft, toch ook landschappen ontstaan, waar de essentie van de bron van inspiratie van afstraalt. Dat is Walters misschien wel op haar best!

Sander Kletter, kunsthistoricus / galeriehouder, maart 2017


Schilderijen van Johanna Walters bij Galerie Beeldkracht:


Prijs kunstwerk opvragen

 

Kunst lenen van Johanna Walters

Johanna Walters - Landschap

Johanna Walters – Zomerse akkers, olieverf op linnen, 100 x 120 cm, nr. 5525

Alle olieverfschilderijen van de kunstenares zijn sinds 1998 opgenomen in de uitleencollectie van Galerie Beeldkracht in Scheemda in de provincie Groningen, de provincie waar ze zelf geboren is. Net als de landschappen van Geert Schreuder, stillevens van Ina van Toor, de olieverfschilderijen van Adri Dijkhorst en de etsen en collages van Ellen van Toor kunnen de schilderijen van Johanna Walters worden geleend door zowel particulieren, instellingen en bedrijven. Vele bedrijven in de regio van de galerie, zoals Rabobank De Dollard, Wolters Noordhoff uitgeverij Groningen, de Centrale Archief en Selectiedienst (C.A.S.) in Winschoten hebben haar werken gehuurd. Ook bij de particuliere huurders is haar werk bijzonder populair. Vele doeken zijn via de kunstuitleen aangeschaft en hebben intussen hun weg gevonden naar huiskamers, slaapkamers en kantoorruimten door heel Nederland.

Wij maken u er graag op attent dat Galerie Beeldkracht meer schilderijen van de kunstenares op voorraad heeft, dan op deze internetpagina te zien zijn.

Terug naar boven