Glascollectie

Webshop Prachtig GlasGalerie Beeldkracht exposeert permanent een grote gevarieerde collectie design en kunstobjecten, die van glas zijn gemaakt. Deze objecten zijn met de mond geblazen en tevens met de hand bewerkt. Het gaat om cadeauartikelen, sierobjecten en gebruiksvoorwerpen in oplage. Natuurlijk zijn er ook unieke kunstwerken bij. Omdat elk object zorgvuldig met de hand wordt gemaakt en het vrijwel onmogelijk is in dit materiaal een tweede object te maken dat identiek is aan een eerste, is in principe elk object van deze glascollectie uniek. Vrijwel onze volledige actuele glascollectie is te bekijken en te bestellen via onze WEBSHOP PRACHTIG GLAS. Natuurlijk kan alles in het echt worden bekeken in onze galerie. Dit kan op vrijdag en zaterdag, als we open zijn.

Borowski-King-and-Queen-Galerie-Beeldkracht

Stani Jan Borowski – King & Queen, mondgeblazen glas, 59 x 34 x 10 cm, nr. 7729

Designglas en glaskunst van Borowski

Tot onze collectie behoren onder meer de glazen objecten van de Poolse glaskunstenaarsfamilie BOROWSKI en hun medewerkers, die zich hebben toegelegd op drie verschillende productlijnen:
– ‘Studio Line‘ – Dit zijn glasobjecten die dienst kunnen doen als gebruiksvoorwerp en ook als zodanig zijn ontworpen. Het zijn vazen, schalen, theelichtjes, lampen en kandelaars. Ze zijn met de nodige humor gegoten in de vorm van een gestileerd dier. Ze zijn prima te gebruiken, maar velen plaatsen deze objecten voor de sier in het interieur.
– ‘Outdoor Objects’ – Glazen objecten in combinatie met roestig staal. Deze kunnen het hele jaar door buiten staan in de tuin of op het terras. Ze zijn groter en robuuster dan de Studio Line objecten, en in het design onmiskenbaar herkenbaar als Borowski.
– ‘Art Objects’ – Glasobjecten, die complexer en arbeidsintensiever zijn om te maken dan de eerste twee categorieën. Het zijn pareltjes van het glaskunstambacht, die maar in bescheiden oplage worden gemaakt. De kunstenaars van de familie, Stani Jan of Pawel Borowski, nemen het voortouw bij het maken van een object uit deze serie. Zie bijvoorbeeld de afbeelding van ‘King & Queen’. Naast de werken uit deze laatste serie worden sporadisch meesterwerken gemaakt. Die zijn volstrekt uniek.

Matteo Tagliapietra – Kandelaars en schaal ‘Bilico’, mond geblazen Murano glas. De hoogte van kandelaars bedraagt ongeveer 36 cm, de diameter van de schaal circa 33 cm, nrs. 10266, 10267 en 10268

Mondgeblazen glas uit Italië, Noord-Bohemen in Tsjechië en Rusland

Uit Italië heeft Galerie Beeldkracht Murano Glas in de collectie van glasmeester Matteo Tagliapietra, de voorman van glasatelier GAMBARO & TAGLIAPIETRA uit Venetië. Hij is net als de Borowski’s afkomstig uit een familie van glaskunstenaars. Hij maakt glazen sierobjecten en design schalen, vazen, drinkgerei en kandelaars van glas. Matteo weet prachtig de balans te vinden tussen de toepassing van eeuwenoude glasblaastechnieken en een eigentijdse vormgeving. Zie de afbeelding van zijn kandelaars en fruitschaal uit de designserie ‘Bilico’.

Naast het glaswerk van Matteo Tagliapietra en dat van de familie Borowski exposeert en verkoopt Galerie Beeldkracht glasobjecten van LORANTO uit Nederland en kristalglas van OZZARO uit Tjechië.

Tot slot biedt de galerie een uitgebreide collectie eigentijdse vazen, schalen en dierfiguren aan van FIDRIO.

Nieuwsgierig geworden? Kom kijken bij Galerie Beeldkracht in Scheemda. We zijn vrijdag en zaterdag geopend van 10 tot 18 uur.

Meer voorbeelden uit de glascollectie
van Galerie Beeldkracht:

Terug naar boven