Kunstadvies

Kunstadvies - Deskundig advies over kunst bij Galerie BeeldkrachtKunstadvies inwinnen bij Galerie Beeldkracht

Om advies vragen als het om kunst gaat, dat kan zeer uiteenlopende terreinen beslaan. Voor velen daarvan kun je uitstekend bij Galerie Beeldkrach terecht. Galeriehouder Sander Kletter is kunsthistoricus en intussen ruim dertig jaar werkzaam in het beroepsveld van de beeldende kunst. Hoe dan ook, voor welke kwestie je de galerie ook wilt inschakelen, vragen staat vrij. De procedure is dat wij eerst aan zullen geven wat we kunnen betekenen, dus of we onszelf in staat achten de gevraagde adviestaak naar behoren te kunnen vervullen. Bovendien, voordat we daadwerkelijk kunstadvies geven, brengen we altijd eerst een vrijblijvende offerte uit.

Enkele voorbeelden, waarvoor advies wordt ingewonnen, zijn:

Kunstadvies bij bedrijfs- of woninginrichting

Een kunstwerk beïnvloedt de sfeer en uitstraling van een interieur en misschien ook wel de gemoedstoestand van de gebruikers! De vraag is dus welke kunst goed past in iedere situatie. Galerie Beeldkracht geeft in deze graag advies. Op dit gebied heeft de galerie de afgelopen twintig jaar een schat aan ervaring opgebouwd. Wij bezoeken uw bedrijf of woning en vragen ons samen met u af welke kunst goed in uw interieur past. Bij het inschatten daarvan wordt rekening gehouden met tal van factoren. Van belang zijn bijvoorbeeld de grootte van de ruimte en de hoogte en breedte van beschikbare muurvlakken. Natuurlijk spelen ook lichtval en details van de bestaande inrichting een rol. Er wordt tevens rekening gehouden met de kunstwerken die je wellicht al bezit, smaak, budget, enzovoorts.

Galerie Beeldkracht heeft veel succes met het adviseren bij het inrichten van particuliere woningen met schilderijen en beelden. Ook heeft het bedrijf naar volle tevredenheid tientallen bedrijfsruimten en kantoren met hedendaagse beeldende kunst ingericht. Wil je van een aantal van de door jouw geselecteerde kunstenaars uit onze kunstcollectie eerst kunstwerken ter plekke zien? Bijvoorbeeld omdat je twijfelt over de geschiktheid van de afmeting? Geen probleem, wij komen bij serieuze interesse graag en zonder verplichtingen van jouw kant met een aantal kunstwerken naar keuze op bezoek. Wij weten uit ervaring, dat het prettig is het kunstwerk te kunnen zien op de bedoelde plek. Deze service kost in principe niets. Soms leidt een en ander tot kunstuitleen of kunst op zicht.

Bel voor informatie over de mogelijkheden of voor het maken van een afspraak telefoonnummer 0597-591068 (woensdag tot en met zaterdag van 10 tot 18 uur).

Kunstadvies bij kunsthistorische kwesties

Voor het inwinnen van kunstadvies bij kunsthistorische kwesties, zoals waardebepaling, herkomstonderzoek, beoordeling van de staat van een kunstwerk en restauratiekwesties, verkoopbegeleiding van oude kunst, kun je ook bij Galerie Beeldkracht terecht. Aan de werkzaamheden die hieruit voortvloeien kunnen wel kosten verbonden zijn. Maar maak je geen zorgen, galeriehouder/kunsthistoricus Sander Kletter brengt na inschatting van wat er moet gebeuren eerst een mondelinge of schriftelijke offerte uit, waar je wel of niet op in kunt gaan. De vraag om het geven van advies stellen kost dus sowieso niets! Zie voor meer informatie ook de website van kunsthistoricus Sander Kletter.

Advies en begeleiding bij kunst in opdracht

Ook hiermee heeft Galerie Beeldkracht in de tweeëntwintig jaar van haar bestaan ruim ervaring opgedaan. Bedrijven, lokale overheden en instellingen hebben de galerie herhaaldelijk de verantwoordelijkheid gegeven om relatiegeschenken, portretopdrachten, prijzen en andere kunstopdrachten te realiseren. Vooral om het proces dat daarbij komt kijken te begeleiden.