Kunstuitleen

Kunstuitleen Galerie BeeldkrachtBij Galerie Beeldkracht in Scheemda, provincie Groningen, vindt u kunstwerken en designobjecten van circa 100 Nederlandse- en buitenlandse kunstenaars. De totale collectie van Galerie Beeldkracht en haar kunstuitleen omvat tenminste 1000 schilderijen en sculpturen van zowel (inter)nationaal gerenommeerde kunstenaars als kunstwerken van aanstormende talenten.

Alle kunstwerken uit de collectie van Galerie Beeldkracht zijn te koop, een gedeelte kan bovendien worden geleend, of thuis, via de ‘Kunst op zicht regeling‘ worden uitgeprobeerd. De kunstuitleen biedt verschillende manieren aan waarop kunst geleend en geleased kan worden. Er bestaat een aparte regeling voor particulieren en een andere voor het bedrijfsleven (zijnde ondernemingen, instellingen en de overheid). De galerie heeft intussen ruim 20 jaar ervaring met het inrichten van kantoor- en bedrijfspanden via de kunstuitleen voor bedrijven.

Kunstenaars in de kunstuitleen van Galerie Beeldkracht

De kunstuitleenruimte van Galerie Beeldkracht (foto: Andre Pothof)

Van een groot aantal kunstenaars worden originele schilderijen, zeefdrukken, etsen, litho’s, giclées, gemengde technieken en tekeningen uitgeleend. Het aantal kunstwerken dat per kunstenaar kan worden geleend varieert van 1 tot circa 50 kunstwerken. Kunstenaars waarvan een of meerdere werken in de kunstuitleen zijn opgenomen zijn onder andere:
Ad Arma, An Beerman, Arnor Bieltvedt, Laurens Boersma, Annemiki Bok, Gosia Bolwijn Wiese, Dominique Chan, Corneille, Adri Dijkhorst, Hans Dolieslager, Joop Frohwein, Laetitia de Haas, Petr Hampl, Willem van Hest, Sjer Jacobs, Sander Kletter, Denise Langis, Magda Luttikhuizen, Eelco Maan, Margret Mijsbergh, Boldhuyag Narmandah, Adrianus van Otterloo, Vania Pentcheva, Annemarie Petri, Quraish, Ali Rashid, Joop Reichenfeld, Enric Adsera Riba, Willem van Scheijndel, Marcel Schellekens, Peter Schenk, Geert Schreuder, Koos Smit, Toon Tap, Tonny Timmers, Ellen van Toor, Ina van Toor, Johanna Walters, Wil Willemsen en Eric Wolkers.
Het aanbod op de website geeft helaas nooit precies het meest actuele aanbod weer. Daarvoor zijn het aantal mutaties in de collectie gewoon te groot. Geprobeerd wordt uiteraard om de website met regelmaat bij te houden om aan de verwachtingen van onze klanten te kunnen voldoen.

Hoge kwaliteit & Grote diversiteit

Galerie Beeldkracht ziet het als belangrijke taak het kaf van het koren te scheiden voor haar bezoekers en klanten in het overweldigende aanbod van kunstwerken op de Nederlandse markt. Alle kunstwerken in de collectie van Galerie Beeldkracht zijn daarom getoetst op ambachtelijk vakmanschap en kunstenaars zijn getoetst op hun professionaliteit.
De kunstuitleencollectie van Galerie Beeldkracht wordt sprankelend gehouden door regelmatig nieuwe werken daaraan toe te voegen. De schilderijen op de kunstenaarspagina’s van deze website moeten worden gezien als een indicatie voor wat men kan aantreffen in de galerie en kunstuitleen van Galerie Beeldkracht. Het aanbod is bewust veelzijdig van figuratief werk en realistische schilderkunst tot expressionisme en abstracte kunst.

Terug naar boven