Lijstenmakerij

Lijstenmakerij bij Winschoten – Specialist in schilderijen

De lijstenmakerij van Galerie Beeldkracht is gevestigd aan de Torenstraat 6-8 van het Groningse dorpje Scheemda in de provincie Groningen.

De lijstenmakerij van BeeldkrachtDit bedrijf staat garant voor schilderijlijsten van kwaliteit. Het assortiment bestaat uit degelijke (soms exclusieve) sierlijsten, baklijsten en wissellijsten, afkomstig van gerenommeerde Nederlandse en internationale fabrikanten. De lijstenmakerij is specialist in het inlijsten van schilderijen en beschilderde houten panelen. Daarom beschikt het bedrijf over een uitgebreid aanbod van klassieke, barokke, moderne en eigentijdse lijstprofielen. In totaal bestaat de collectie uit ruim 1000 verschillende houten schilderijlijsten. Natuurlijk zijn verschillende kleuren en kleurcombinaties verkrijgbaar. Naast de gangbare lijstkleuren, zwart, zilver en goud, zijn ook felgekleurde lijsten verkrijgbaar. Ook in het assortiment baklijsten en wissellijsten zijn verschillende typen leverbaar. De keuze is groot, maar overzichtelijk. Naast de genoemde lijstprofielen is er keuze uit ruim 300 verschillende passe-partouts (onder andere Moorman karton). Tevens zijn verschillende glassoorten leverbaar, zoals ontspiegeld, ‘galerieglas’, ‘museumglas’ en spiegelglas. Tot slot kun je bij de lijstenmakerij terecht voor handige accessoires, zoals voor de aanschaf van een goed ophangsysteem voor schilderijen.

Lijstenmakerij

Lijstprofielen in de lijstenmakerij van Galerie Beeldkracht

Ouderwets tijd voor een klant

Bijzonder prettig is dat je bij deze ervaren lijstenmakerij met uitstekende kennis van zaken wordt geholpen. Dat is beslist een goede reden om juist hier naar toe te gaan. De lijstenmakerij van Galerie Beeldkracht neemt bovendien de tijd voor elke klant. Kunstwerken worden er met de grootste zorg, veel ervaring en de benodigde vakkennis ingelijst. Natuurlijk kun je er ook foto’s, posters, tekeningen, landkaarten, oorkonden en spiegels laten inlijsten. Galerie Beeldkracht heeft sinds 2002 naar volle tevredenheid duizenden lijsten voor particulieren, het bedrijfsleven en de overheid gerealiseerd. Het is dan ook niet voor niets dat veel beroepskunstenaars hun werk al jarenlang bij deze galerie laten inlijsten.

Een kleine en willekeurige greep uit het assortiment schilderijlijsten van onze lijstenmakerij

 

Deskundig advies

De lijstenmakerij van Galerie Beeldkracht geeft graag advies over:

   • De keuze van een lijst. Welke lijst past stilistisch gezien het best bij het in te lijsten kunstwerk.
   • Passend passe-partout. Past het qua toonwaarde, structuur en kleur bij zowel de lijst als de in te lijsten poster, tekening, foto of aquarel?
   • Lijstglas. Welk type glas is het meest geschikt bij deze specifieke lijstopdracht.
   • Ophangsystemen voor schilderijen.
   • Conservering en restauratie van een kunstwerk. Is het nodig om het schilderij opnieuw op te laten spannen of om het schoon te laten maken? Enzovoorts.

Extra services

   • Is het glas van een bestaande lijst gebroken?
    Geen nood. Het kan in de meeste gevallen door ons vervangen worden.
   • Heb je een schildering op doek gekocht, dat nog niet opgehangen kan worden?
    Geen nood. In veel gevallen kan dit door ons op een houten frame worden opgespannen en voorzien worden van een ophanging.
   • Heb je een spiegel op maat nodig?
    Ook dat kan de lijstenmakerij van Galerie Beeldkracht realiseren!

We kunnen veel (oplossen). Kom gewoon even langs met het in te lijsten object.

I.v.m. de richtlijnen van het RIVM inzake het Corona virus is Galerie Beeldkracht (inclusief kunstuitleen en lijstenmakerij) uitsluitend geopend na telefonische afspraak. U kunt een afspraak maken op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10 tot 18 uur.

Bel voor het maken van een afspraak 0597-591068.

Terug naar boven