Willem van Hest

Ga hier naar zijn schilderijen en zeefdrukken

Beeldend kunstenaar Willem van Hest (Rotterdam, 1953) studeerde aan de Academie van Beeldende Kunsten te Rotterdam. Aan deze academie werd hij vooral geïnspireerd door zijn docent model- tekenen Gijs Voskuyl.

Verwantschap met Modigliani en Van Dongen

Bijna veertig jaar is Willem van Hest intussen zelf beeldend bezig. Hij doorliep een aantal verschillende stijlen. Een korte periode van abstractie heeft hij lang geleden ingewisseld voor het weergeven van de altijd weer betoverende ronding van de vrouwelijke vorm. Voor alles specialiseerde de kunstenaar zich in het schilderen en tekenen van het vrouwelijk naakt. Hij doet dit zowel door het sterk benadrukken van licht en donker als door de toepassing van grote contrasten in de kleurtemperatuur. In zijn tekeningen is hij altijd een speelse en spontane onderzoeker gebleven. De geschilderde vrouwen van Van Hest zijn betoverend en raadselachtig. Bovendien zijn ze sterk, soms zeer verleidelijk maar ze zijn nooit vulgair. Ze ademen de stilistische ogenschijnlijke eenvoud en het monumentale karakter van het werk van Modigliani. In de felle expressionistische kleurstelling doet zijn werk denken aan dat van beroemde kunstenaars van het fauvisme, zoals Kees van Dongen en Matisse.

Naast het vrouwelijk naakt maakt Willem van Hest op beperktere schaal stadsgezichten, stillevens en landschappen. In zijn keuze van teken- en schildertechnieken is hij veelzijdig. Hij tekent in combinaties van kleurpotlood, aquarel en inkt, schildert in acrylverf op linnen en maakt zeefdrukken.

Willem van Hest - Denise

Willem van Hest – Denise, acrylverf op linnen, acrylverf op linnen, 60 x 90 cm, nr. 7775

Internationaal actief

Van Hest heeft een indrukwekkende lijst met groeps- en solo exposities op zijn conto. Vanaf 1980 wordt zijn werk tentoongesteld bij galeries, op internationale kunstbeurzen en in andere expositieruimten in binnen- en buitenland. Zo exposeerde hij bij Galerie Pfefferberg (Berlijn) en Galería Zero (Barcelona), op kunstbeurs Lineart (Gent), bij Galleria d’Arte Gnaccarini (Bologna), Galerie Arte Wallhof (Basel) en galerie Bis-art (Oostende), op de KunstRAI (Amsterdam) en de Holland Art Fair (Den Haag). In zijn geboortestad Rotterdam exposeerde hij onder andere in de Kunsthal, het Centrum voor Beeldende Kunst, de Erasmus Universiteit, Galerie Goethe Instituut en bij Galerie de Brieder.

Willem van Hest is succesvol. Veel van zijn werken zijn verkocht. Maar zijn trots is dat in 2005 een van zijn schilderijen werd aangekocht door het Museum voor Moderne Kunst van Napels.

Met Galerie Beeldkracht werkt Van Hest sinds 1998 samen. Vier keer organiseerde de galerie een solo expositie van zijn werk. Zijn kunst, zowel de originele schilderijen als de grafiek, kunnen worden geleend bij de kunstuitleen van de galerie.

Sander Kletter – kunsthistoricus / galeriehouder, april 2017


Kunst van Willem van Hest bij Galerie Beeldkracht:

Prijs kunstwerk opvragen

Terug naar boven