Anna M. Bernardina

Anna M. Bernardina - Geisha popje

Anna M. Bernardina – Geisha popje, olieverf op paneel, 58 x 54 cm, nr. 7102

Anna M. Bernardina - Drieluikje met aalbessen en bosbes

Anna M. Bernardina – Drieluikje met aalbessen en bosbes, schildering in olieverf op paneel, 3 x 9 x 9 cm, nr. 8508

Anna M. Bernardina - Herfst

Anna M. Bernardina – Herfst, olieverf op paneel, 2 x 37 x 24 cm, nr. 6998

Anna M. Bernardina - Viooltjes

Anna M. Bernardina – Viooltjes, olieverf op paneel, 24 x 12 cm, nr. 8509

Prijs kunstwerk opvragen

Fijnschilderkunst van Anna M. Bernardina

Anna Maria Bernardina van der Valk (Voorschoten 1947) volgde lessen aan de Vrije Academie, maar vormde uiteindelijk zichzelf. Zij schildert, aquarelleert en etst, heeft voorheen veel restauratiewerk gedaan, maar sinds 1990 schildert zij bijna alleen nog in olieverf, en vooral stillevens van bloemen, fruit en objecten.

Voorwaarde voor de objecten die Anna M. Bernardina schildert is wel dat ze ‘geleefd’ moeten hebben. Beschadigingen en roestvlekken op de voorwerpen zijn voor de kunstenares een ‘must’. Bloemen en fruit uit eigen tuin wordt geplukt om deze daarna met uiterste precisie in een verstilde compositie te verwerken. Het suggereren van glas heeft haar bijzondere interesse. De helderheid en transparantie daarvan, lichtreflecties, het wordt allemaal gedetailleerd weergegeven in haar schilderijen. Haar stillevens ‘leven’, ze weet de afgebeelde voorwerpen tastbaar te maken. Het fruit zou je zo willen eten en elke dag ben je geneigd te kijken of water in een bloemenvaasje misschien bijgevuld moet worden…

Dat haar werk wordt gewaardeerd, dat zij signeert met A.M. Bernardina, blijkt uit het feit dat het tijdens haar meest actieve jaren steevast te zien was op Nederlandse kunstbeurzen. Zij exposeerde onder meer op de Holland Art Fair (Den Haag), Art Fair Autotron (Rosmalen), Leyden Art Fair (Leiden) en de K.A.R. Kunstbeurs (Rotterdam). Ook waren haar stillevens meerdere keren te zien op De Gooi en Eemland Art Fair (Hilversum), Kunst op de Brink (Laren), Kunst- en Antieksalon Primavera (Rotterdam) en op de Invitation To Art Fair (Amsterdam). Zij exposeerde tevens bij een groot aantal galeries en kunsthandels door heel Nederland. Het werk van Anna M. Bernardina is permanent te zien en te koop bij Galerie Beeldkracht in Scheemda.

Zie voor meer schilderijen van stillevens bij Galerie Beeldkracht het overzicht van stillevens.

Terug naar boven