Matteo Tagliapietra

Ga hier naar zijn glasobjecten

Glasmeester Matteo Tagliapietra

Glasmeester Matteo Tagliapietra in actie

Galerie Beeldkracht exposeert en verkoopt op permanente basis Venetiaans glaswerk. Dit Murano glas is met de hand gemaakt door glasmeester Matteo Tagliapietra. Al zijn glazen designobjecten, zoals kommen, schalen, vazen, karaffen, drinkglazen en kandelaars zijn met de mond geblazen. Tagliapietra bezit de gave eeuwenoude traditionele glasblaastechnieken, zoals ‘Murrine’ en ‘Scavo’, te combineren met een goed gevoel voor moderne vormgeving. Dit meer eigentijdse karakter komt in veel gevallen naar voren bij zijn kleurkeuze. Tevens ademen de eenvoud en stilering van zijn glasobjecten onze tijd. Tagliapietra is bovendien een gedreven vernieuwer, die als een echte glaskunstenaar vrijwel dagelijks experimenteert met glasblaastechnieken. Hij is steeds naarstig op zoek om de mogelijkheden daarvan uit te breiden om zo de traditie van het glasblazen te verrijken.

Tagliapietra (1973), zoon van een glasmeester was op zijn eenentwintigste al een volleerd glasblazer. Hij is sinds 2015 de artistieke voorman van Gambaro & Tagliapietra. Dit atelier behoort tot de vooraanstaande glasateliers van het eiland Murano, dat gelegen is in de lagune van Venetië. Het bedrijf, dat onder een andere naam werd opgericht in 1974, is houder van het Vetro Artistico® Murano kwaliteitskeurmerk (onder nummer 022). Dit keurmerk staat niet alleen garant voor uitzonderlijk ambachtelijk vakmanschap, maar meteen ook voor het feit dat het glaswerk daadwerkelijk op het eiland Murano is gemaakt.

Alle ontwerpen en geproduceerde glazen objecten van Gambaro & Tagliapietra komen onder leiding van Matteo Tagliapietra tot stand. Hij voorziet elk uniek stuk van een ingegraveerde handtekening, dat hij plaatst aan de onderkant van het object. Al het Murano glaswerk in de collectie van Galerie Beeldkracht is uitsluitend van zijn hand. Zie daarvoor de afbeeldingen in de imageviewer hieronder. Meer informatie over elk afzonderlijk object, toegepaste techniek en naamgeving is te vinden op ‘Prachtig Glas’, de webshop gespecialiseerd in cadeauartikelen, designglas en glaskunst van Galerie Beeldkracht. Daar kunnen zijn objecten ook op gemakkelijke wijze besteld worden.

Sander Kletter – kunsthistoricus / galeriehouder, april 2017


Glasobjecten van Matteo Tagliapietra bij Galerie Beeldkracht:

Prijs glasobject opvragen

Terug naar boven