Marcel Schellekens

Schellekens Twee Stoeltjes

Marcel Schellekens – Twee stoeltjes (36/50), meerkleurenets, 49 x 65 cm

Marcel Schellekens Gelateria

Marcel Schellekens – Terras (Gelateria), meerkleurenets (46/60), 69 x 89 cm

Prijs kunstwerk opvragen

Kort over beeldend kunstenaar Marcel Schellekens

Marcel Schellekens (Soerendonk, 1954) volgde zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Utrecht aan de afdeling grafiek. Sinds 1986 exposeert hij met grote regelmaat in galeries door heel Nederland. Hij heeft ook vele exposities in het buitenland gehad. Zo waren er tentoonstellingen in New York, Vancouver, Tokio, Edinburgh en Wenen. Enkele malen heeft hij de eer gekregen museale overzichtsexposities te krijgen van zijn oeuvre, zoals in het Museum voor Hedendaagse Kunst van Utrecht en in Museum Kempenland te Eindhoven.

De etsen van Marcel Schellekens en grafiek bij Galerie Beeldkracht

Marcel Schellekens geniet grote bekendheid vanwege zijn etsen, die hij als het ware ‘schildert’. Daarmee wordt bedoeld dat hij de etsinkten, zodanig over elkaar heen drukt, dat ze vermengen. Op die wijze ontstaan er nieuwe tinten. Dit in tegenstelling tot de methodes van etsen, die veel van zijn collega grafici hanteren. Zij werken bij het etsen vooral met lijnen, die ze in de koperplaat inkrassen om zo tot hun beelden te komen. Een goed voorbeeld van deze techniek vormen de virtuoze etsen van kunstenares Annemarie Petri, die ook door Galerie Beeldkracht wordt vertegenwoordigd.

Galerie Beeldkracht werkt ook samen met een andere bekende Nederlandse etskunstenaar, Ad Arma. Hij is een ware grootmeester in de kunst van het etsen, dit niet alleen vanwege het geraffineerd combineren van verschillende etstechnieken, maar ook vanwege de grootte van de etsplaten, die hij durft te gebruiken. Hij maakt gerust etsen met een beeldmaat van 70 x 160 cm. Ze zijn geen uitzondering in zijn geval, soms zelfs gedrukt in een behoorlijke oplage.

Terug naar boven