Ga naar Galerie Beeldkracht, Groningen
Enter here the English Gallery page
Klicken Sie hier für die deutsche Galerie Seite
Start Galerie Beeldkracht

Galerie Beeldkracht is een kunstgalerie voor hedendaagse kunst en sinds 1996 gevestigd in de provincie Groningen.

Ga naar de faxcebookpagina van Galerie Beeldkracht voor het laatste nieuws
TERUG HOME-NL GALERIE KUNSTENAARS AGENDA SERVICE CONTACT DASHBOARD LINKS

Begin hier Top pagina Hoofdmenu Volgende
Marian Verrijp Keramiek, sierpotten en vazen van kunstenares Marian Verrijp
Ceramics in art


 
De sierpotten en vazen van Marian Verrijp worden permanent bij Galerie Beeldkracht geëxposeerd. De collectie wisselt regelmatig. Een techniek, die de keramiste graag en met succes beoefent is de Raku stook techniek, waarvan u hierboven voorbeelden ziet staan. Scroll naar beneden voor meer foto's.

Raku gestookte en geglazuurde gedraaide vazen van Marian Verrijp - Ceramics by Marian Verrijp
!!! Scroll naar beneden voor meer kunstwerken van de kunstenares - Scroll downwards to see more works of Art !!!


Aqua dekselpot
Unicum, keramiek
hoogte
circa 30 cm
 
 


Aqua/koperrode dekselpot
Unicum, keramiek
hoogte
circa 30 cm
 
 

 
 


Kopermat dekselpot
Unicum, keramiek
hoogte
circa 30 cm
 
  


Witte dekselpot
Unicum, keramiek
hoogte
circa 30 cm
 
 

Keramiek, sierpotten en vazen van Marian Verrijp
 
Galerie Beeldkracht exposeert permanent keramiek
van Marian Verrijp sinds 2000. Op de vraag hoe ze keramiste geworden is antwoordt Marian: "Zo rond 1980 ben ik voor de eerste keer in aanraking gekomen met klei. Bij een bevriend keramiste. Tussen 1994 en 1997 heb ik de Ambachtelijke Keramische Opleiding in Gouda gevolgd. Daarna ben ik van start gegaan als zelfstandig keramiste. Het meest houd ik mij bezig me thet perfectioneren van de klassieke gedraaide vorm, maar ik maak ook handgevormde keramische objecten. De vorm van mijn objecten houd ik bewust eenvoudige en rustig. Gespannen lijnen, balans en harmonie, met slechts een enkel accent. De huid voorzie soms van reliëf en textuur. 

Één van mijn favourite stooktechnieken is de Raku stook techniek, waarbij vuur zorgt voor wonderlijke kleurschakeringen. Raku stoken is afkomstig uit Amerika. Men ontdekte dat wanneer je een object uit de hete Raku oven haalt, het glazuur - door de enorme temperatuursverandering van ± 1.000 ºC naar 20 ºC gaat barsten. Indien de nog hete stukken keramiek vervolgens in een afsluitbare ton worden geplaatst waarin zich houtkrullen/zaagsel bevindt, gaat dit door de hitte direct branden. Vervolgens ontstaat er door de deksel op de ton te plaatsen een enorme rookontwikkeling in de ton. Nu treden er verschillende effecten op: 1. alle objecten die niet geglazuurd zijn, worden zwart geblakerd, 2. de rook dringt in de haarscheuren van het glazuur door, er ontstaat 'craquelé', 3. de atmosfeer in de ton verandert in een reducerende. d.w.z.  zuurstofarme atmosfeer, waardoor alle toegepaste glazuren die koper bevatten in kleurvarianten van groen tot roodbruin en violet kunnen veranderen. Dit hele proces kun je als keramist overigens nauwelijks beïnvloeden. Vele factoren spelen namelijk een rol, van bijvoorbeeld hoe snel je een object uit de oven haalt, tot de snelheid waarmee je de Raku oven opstookt, enz. enz. Ik ben steeds op zoek naar de grenzen van het materiaal. Ik stook de potten en de objecten in een elektrische oven, of in een primitieve gasgestookte oven of in een zaagselgestookte veldoven."

Het zal duidelijk zijn Marian Verrijp beoefent vele keramische technieken, zoals het genoemde Raku gestookt kopermat, toepassing van engobe, paardenhaar geglazuurd en ga zo maar door. De collectie van haar werk bij Galerie Beeldkracht wisselt regelmatig en de galerie heeft altijd wel een tiental verschillende vazen en potten van haar op voorraad. Alle afgebeelde vazen en potten op deze pagina zijn reeds lang geleden verkocht, maar ze geven wel een indruk van haar werk. Haar keramische objecten zijn zeer geliefd om als kunst cadeau te geven, misschien een goed idee, wanneer u zelf op zoek bent naar iets origineels en stijlvols...
 
 
Hoofdmenu website Galerie Beeldkracht

Homepage  Galerie  Agenda  Kunstcollectie  Contact  Diensten & Service  Dashboard  Site navigatie  Links  Link exchange

Beeldhouwkunst  Grafiek  Schilderkunst  - Abstracte kunst  Figuratieve kunst  Realisme - Kunstenaars A-Z  Kunstuitleen

Nieuw  Nationale Kunst Koop regeling  Kunstbeurzen  Lijstenmakerij  Trefwoordenregister  - Beeldkrachtgalerie.de
  
 Galerie Beeldkracht  Torenstraat 6-8  9679 BP Scheemda   T 0597-591068   E galerie@beeldkracht.com  Openingstijden
 
 

 
Naar het begin van deze pagina/Back to top
Pagina update: 01-02-15

© Galerie Beeldkracht, Scheemda 2015

Ons Privacy Beleid

- einde pagina -
211104