Ga naar Galerie Beeldkracht, Groningen
Enter here the English Gallery page
Klicken Sie hier für die deutsche Galerie Seite
Start Galerie Beeldkracht

Galerie Beeldkracht is een kunstgalerie voor hedendaagse kunst en sinds 1996 gevestigd in de provincie Groningen.

Ga naar de faxcebookpagina van Galerie Beeldkracht voor het laatste nieuws
TERUG HOME-NL GALERIE KUNSTENAARS AGENDA SERVICE CONTACT DASHBOARD LINKS

Begin hier Top pagina Terug Hoofdmenu Volgende

Grafiekbladen: meerkleurenetsen, litho's, monoprints, houtsneden en zeefdrukken

Grafiek: etskunst en lithografie Galerie Beeldkracht - Printing techniques: lithographs & etchings

 
Grafiek

 
Grafiek wordt ook wel prentkunst of graveerkunst genoemd. Het is een vorm van beeldende kunst, waarbij de kunstenaar gebruik maakt van druktechnieken. Voorbeelden van deze druktechnieken zijn: etskunst, lithografie (steendruk), houtsnede, zeefdruk en kopergravure. De kunstwerken, die via druktechnieken ontstaan worden meestal aangeduid als grafiek, grafiekbladen, prenten of gravures. Bij de meeste druktechnieken worden net al in de boekdrukkunst meerdere exemplaren van het origineel afgedrukt. Er bestaan vele varianten in druktechnieken, zoals de hoogdruk en de diepdruk. Als gemeenschappelijk punt hebben deze druktechnieken dat er gebruik wordt gemaakt van speciale inkten. Hoogdruk is de benaming voor de groep van druktechnieken, die als kenmerk hebben dat de drukinkt zich voor het afdrukken op verhoogde gedeelten van de drukvorm bevindt (bijvoorbeeld: houtsnede, linosnede en de stempel). Diepdruk is een druktechniek, waarbij een drukplaat wordt gebruikt, die is in veel gevallen van metaal, zoals koperplaat, maar ook hout en plastics kunnen worden gebruikt. Deze plaat wordt onder een drukpers gelegd samen met het te bedrukken papier. In tegenstelling tot de hoogdruk bevindt de inkt zich voor het afdrukken in holtes/groeven in de drukplaat. Grafische technieken, die tot de diepdruk worden gerekend zijn de etstechniek, de gravure en de droge naald techniek. In het geval van de etskunst wordt de etsplaat door de druk/kracht van de etspers diep in het papier gedrukt. Naast de genoemde diepdruk en hoogdruk bestaat nog een belangrijke groep van druktechnieken, die samen vlakdruk worden genoemd. In de beeldende kunst zijn de lithografie en de monoprint daar voorbeelden van.

Galerie Beeldkracht verkoopt en exposeert etsen, etskunst, meerkleurenetsen, litho's, handgedrukte zeefdrukken van Nederlandse en buitenlandse grafische kunstenaars. Ook kunt u ingelijste grafiek lenen bij de kunstuitleen van Galerie Beeldkracht van o.a. Annemiki Bok, Corneille, Dominique Chan, Jan Dercksen en van de meeste van bovenstaande kunstenaars. Grafiek leent zich er ook goed voor om
kado te geven, gezien het meestal kleinere formaat en de bescheidener prijs van grafiekbladen in het algemeen.

link: Uitleg over zeefdrukkunst

link: Uitleg over etskunst (op de pagina van Annemarie Petri)
Graphic Arts
 
Beeldkracht Gallery exhibits and sells etchings, prints, full coulour etchings, silkscreen prints and lithographs by the famous Dutch artist Ad Arma, the world famous artist Michael Parkes and many other artists. The artists above are the most important representatives in the Beeldkracht Gallery graphic Art section.
 
 

 
Hoofdmenu website Galerie Beeldkracht

Homepage  Galerie  Agenda  Kunstcollectie  Contact  Diensten & Service  Dashboard  Site navigatie  Links  Link exchange

Beeldhouwkunst  Grafiek  Schilderkunst  - Abstracte kunst  Figuratieve kunst  Realisme - Kunstenaars A-Z  Kunstuitleen

Nieuw  Nationale Kunst Koop regeling  Kunstbeurzen  Lijstenmakerij  Trefwoordenregister  - Beeldkrachtgalerie.de
  
 Galerie Beeldkracht  Torenstraat 6-8  9679 BP Scheemda   T 0597-591068   E galerie@beeldkracht.com  Openingstijden
 
 

 
Naar het begin van deze pagina/Back to top
Pagina update: 01-02-15

© Galerie Beeldkracht, Scheemda 2015

Ons Privacy Beleid

- einde pagina -