Ga naar Galerie Beeldkracht, Groningen
Enter here the English Gallery page
Klicken Sie hier für die deutsche Galerie Seite
Start Galerie Beeldkracht

Galerie Beeldkracht is een kunstgalerie voor hedendaagse kunst en sinds 1996 gevestigd in de provincie Groningen.

Ga naar de faxcebookpagina van Galerie Beeldkracht voor het laatste nieuws
TERUG HOME-NL GALERIE KUNSTENAARS AGENDA SERVICE CONTACT DASHBOARD LINKS

Begin hier Top pagina Terug Hoofdmenu Volgende

Bronzen beelden kunstgalerie

  
Beelden van brons, steen en gekleurd glas

  
Beeldhouwkunst is een van de beeldende kunsten. Onder beeldhouwkunst verstaat men ruimtelijke/driedimensionale kunstwerken. Klassieke en eeuwenoude voorbeelden zijn natuurlijk portretten, borstbeelden (bustes), torso's, standbeelden en beeldengroepen. Beeldhouwwerken kunnen door een beeldhouwer gemaakt worden van uiteenlopende materialen als brons, ijzer, staal, zilver, beton, klei, was, gips, terracotta, polyester en kunsthars of worden 'gehouwen' (gehakt) uit natuursteensoorten, zoals bijvoorbeeld marmer, graniet, serpentijn, zandsteen of albast. De steensoorten hebben hun eigen eigenschappen, bijvoorbeeld zacht of hard, mede afhankelijk of het om stollingsgesteenten, afzettingsgesteenten of om metamorfe gesteenten gaat zoals marmer. Marmer is voor veel steenbeeldhouwers favoriet, omdat deze steen goed te polijsten is, een prachtige lichtval heeft en goed te bewerken is, hoewel de steen toch vrij hard is. Marmer bevat geen zand, waardoor het ook goed met een rasp te bewerken is. De bekendste marmersoort is Carraramarmer uit ItaliŽ, maar marmer uit andere landen wordt ook toegepast.
    
Bij Galerie Beeldkracht zijn veel van de bovengenoemde beeldhouwersmaterialen terug te vinden in de beeldencollectie. De galerie is het aangewezen adres in de provincie Groningen om een beeld van brons, steen of glas te kopen. Grigore Baţ en Koos Smit werken met brons, terwijl Sjer Jacobs en Sjaak Smetsers verschillende materialen combineren, zoals gesmolten en gekleurd glas, brons en steen. Dergelijke beelden worden ook wel assemblages genoemd. Annemarie Petri heeft een voorkeur voor brons, maar heeft ook assemblages gemaakt. Indien men een beeld maakt door het materiaal gaandeweg te verwijderen, dus door het beeld uit te houwen uit steen, dan wordt het beeld dat ontstaat in de regel een sculptuur genoemd. Maar het is ook mogelijk een beeld te maken door materiaal toe te voegen. Dit laatste gebeurt dan met kneedbare materialen, zoals was, boetseerklei of gips. Het beeld dat via deze beeldhouwmethode ontstaat wordt een plastiek genoemd. Na het ontstaan van de plastiek kan daarvan eventueel een mal worden gemaakt, die vervolgens dient om bijvoorbeeld brons in te gieten. Brons is door de toevoeging van tin harder en minder buigzaam dan koper, het heeft echter een grote dichtheid waardoor het in de bouw en in constructies weinig wordt toegepast, wel kan het makkelijk gegoten worden. Door de toevoeging van de tin heeft het namelijk een lager smeltpunt dan puur koper. Op de beide etages van Galerie Beeldkracht vindt u het hele jaar door unieke beelden en beelden in oplage van brons, glas, marmer, keramiek, hout en steen van zowel de vaste kunstenaars van de galerie als van gastkunstenaars.
 

Andere disciplines bij Galerie Beeldkracht

Naast de vormen van beeldhouwkunst van bovenstaande beeldhouwers exposeert de galerie kunstwerken uit andere disciplines binnen de hedendaagse beeldende kunst, o.a. schilderijen in olieverf en acrylverf van de kunstschilders Geert Schreuder, Iurie Matei, Arnor Bieltvedt, Magda Luttikhuizen, Sjer Jacobs, Noud Adams en Boris Shapiro, litho's van
Michael Parkes en etsen van Marcel Schellekens en Ad Arma. Kunstenares Annemarie Petri is vooral bekend van wege haar etsen, maar zij maakt ook beelden van brons. Als u technieken, stijlen of thema's wilt vinden in de hedendaagse beeldende kunst op de website van Galerie Beeldkracht, kijk dan op de pagina's Abstracte Kunst, Figuratieve kunst, beelden en schilderijen, Realisme realistische kunst en Schilderkunst.
 
 

Sculptures
  
Beeldkracht Gallery exhibits on artfairs and in the own gallery chambers on a permanent basis sculptures in bronze, glass, ceramics, marble and stone, made by the sculptors on top of this page.
 
Hoofdmenu website Galerie Beeldkracht

Homepage  Galerie  Agenda  Kunstcollectie  Contact  Diensten & Service  Dashboard  Site navigatie  Links  Link exchange

Beeldhouwkunst  Grafiek  Schilderkunst  - Abstracte kunst  Figuratieve kunst  Realisme - Kunstenaars A-Z  Kunstuitleen

Nieuw  Nationale Kunst Koop regeling  Kunstbeurzen  Lijstenmakerij  Trefwoordenregister  - Beeldkrachtgalerie.de
  
 Galerie Beeldkracht  Torenstraat 6-8  9679 BP Scheemda   T 0597-591068   E galerie@beeldkracht.com  Openingstijden
 
 

 
Naar het begin van deze pagina/Back to top
Pagina update: 01-02-15

© Galerie Beeldkracht, Scheemda 2015

Ons Privacy Beleid

- einde pagina -