Ga naar Galerie Beeldkracht, Groningen
Enter here the English Gallery page
Klicken Sie hier für die deutsche Galerie Seite
Start Galerie Beeldkracht

Galerie Beeldkracht - het adres voor schilderijen verkoop in Noord-Nederland - is sinds 1996 gevestigd in de provincie Groningen.

Ga naar de faxcebookpagina van Galerie Beeldkracht voor het laatste nieuws
TERUG HOME-NL GALERIE KUNSTENAARS AGENDA SERVICE CONTACT DASHBOARD LINKS

Begin hier Top pagina Terug Hoofdmenu Volgende

Schilderijen verkoop - Abstracte en Figuratieve hedendaagse kunst bij Galerie Beeldkracht

Schilderkunst - Painting in Contemporary Art

 
 
Schilderijen verkoop - Galerie Beeldkracht Groningen
 
Galerie Beeldkracht is specialist in de verkoop van schilderijen. Hier boven staan een aantal schilders ten voorbeeld. Onze grote collectie kunstwerken bestaat uit abstracte schilderijen en figuratieve schilderijen van Nederlandse en buitenlandse kunstenaars, ook van Margret Mijsbergh, Iurie Matei, Sjer Jacobs, Koos Smit en Nico Vrielink. Om te zoeken naar kunst in onze collectie, gaat u naar het dashboard, hierop vindt u andere overzichtspagina's. 


Schildertechnieken
 
 
De kunst van het schilderen komt er op neer dat pigmenten (kleurstoffen voor verf) opgelost in een vloeistof (bindmiddel, schildersmedium), op een oppervlak worden aangebracht. Door menging van verf ontstaan nuances van kleur, intensiteit en helderheid. De lagen kunnen dun of dik (impasto) opgebracht worden. Schilderijen zijn veelal opgebouwd uit meerdere transparante lagen. Een kunstenaar kan ook direct werken ('a la prima' schilderkunst), de spontaniteit van het schilderproces is dan in het eindresultaat zichtbaar. Het oppervlak waarop men schildert is veelal doek (linnen), op een houten raamwerk ('spieraam') opgespannen. Deze ondergrond wordt ook wel 'drager' genoemd en kan ook van hout, papier of koperplaat gemaakt zijn. In de geschiedenis zijn verschillende schildersmaterialen ontwikkeld, bekend zijn olieverf, gouache en acrylverf, combinaties van materialen noemt men 'gemengde technieken' of 'mixed media'. Bij Galerie Beeldkracht vindt u schilderijen in elke techniek. Kunstenares
Annemarie Petri schildert met acrylverf op houten panelen. Kunstenaar Laurens Boersma schildert het landschap in olieverf op linnen.
 
 
Stijlen en genres Beeldende Kunst
 
In de kunstgeschiedenis blijken bepaalde onderwerpen favoriet, zoals schilderen naar stilleven,
landschapsschilderkunst of het schilderen naar het naaktmodel. Kunstenaars bepalen de techniek en stijl waarin ze werken, de laatste ontstaat in de loop van diens carrière. Beginnende kunstenaars hebben nog geen uitgekristalliseerde stijl. 'Stijlvast zijn', betekent kennis hebben van materiaal, techniek, beeldelementen en stijlkenmerken. Een stijl wordt in de praktijk van het schilderen geboren. Bekende schilderstijlen zijn het Expressionisme en het Impressionisme. Bij Galerie Beeldkracht zijn vele stijlen te vinden, variërend van schilderijen in Postmoderne stijl tot monumentaal Abstract Expressionisme tot gedetailleerde fijnschilderkunst. Zie: Abstracte schilderijen, Figuratieve schilderijen en beelden en Realistische kunst. Galerie Beeldkracht exposeert hoge kwaliteit en maakt geen keuze voor één bepaalde stijl, techniek of genre.
 
Paintings in the Beeldkracht Gallery
 
Beeldkracht Gallery, located in The Netherlands, province Groningen, exhibits on permanent basis paintings in various styles and techniques about various subjects by artists from around the world. In the collection one can find traditional oils on canvas towards post modern paintings in contemporary mixed media techniques.
 
Hoofdmenu website Galerie Beeldkracht

Homepage  Galerie  Agenda  Kunstcollectie  Contact  Diensten & Service  Dashboard  Site navigatie  Links  Link exchange

Beeldhouwkunst  Grafiek  Schilderkunst  - Abstracte kunst  Figuratieve kunst  Realisme - Kunstenaars A-Z  Kunstuitleen

Nieuw  Nationale Kunst Koop regeling  Kunstbeurzen  Lijstenmakerij  Trefwoordenregister  - Beeldkrachtgalerie.de
  
 Galerie Beeldkracht  Torenstraat 6-8  9679 BP Scheemda   T 0597-591068   E galerie@beeldkracht.com  Openingstijden
 
 

 
Naar het begin van deze pagina/Back to top
Pagina update: 23-07-15

© Galerie Beeldkracht, Scheemda 2015

Ons Privacy Beleid

- einde pagina -20-4-2005