Ga naar Galerie Beeldkracht, Groningen
Enter here the English Gallery page
Klicken Sie hier für die deutsche Galerie Seite
Start Galerie Beeldkracht

Galerie Beeldkracht is een kunstgalerie voor hedendaagse kunst en sinds 1996 gevestigd in de provincie Groningen.

Ga naar de faxcebookpagina van Galerie Beeldkracht voor het laatste nieuws
TERUG HOME-NL GALERIE KUNSTENAARS AGENDA SERVICE CONTACT DASHBOARD LINKS

Begin hier Top pagina Terug Hoofdmenu Volgende

Realisme in de kunst bij Galerie Beeldkracht - Realism in Art

 
Over het Realisme in de kunst

 
De term 'Realisme' binnen de beeldende kunst wordt gebruikt voor stijlen, waarbij de kunstwerken, zo nauwkeurig mogelijk de werkelijkheid proberen te benaderen. Het Realisme was oorspronkelijk een stroming in de 19e eeuw, zowel in de beeldende kunst als in de literatuur. De stroming was het sterkst in Frankrijk rond het midden van de eeuw en was in de eerste plaats een reactie op de Romantiek. Beroemde Franse realisten uit die periode zijn Théodore Rousseau, de belangrijkste initiatiefnemer van de 'School van Barbizon', en Jean François Millet. In Nederland is vooral de Haagse School een bekende realistische stroming in de 19e eeuwse schilderkunst met kopmannen als Jozef Israëls en Hendrik Johannes Weissenbruch. Lees meer over het realisme op Art Salon Holland.
     Onderwerpen in de realistische schilderkunst kunnen bijvoorbeeld zijn stillevens, landschappen, interieurs en portretkunst. In de recente kunstgeschiedenis afgeleidde vormen van Realisme zijn Fotorealisme, Hyperrealisme en Superrealisme. Echter elke beschouwer zou zich toch wel moeten realiseren dat - zeker in het geval van schilderkunst - dit verbeelden van de werkelijkheid in alle gevallen op illusie en gezichtsbedrog is gebaseerd. De kunstschilder verbeeldt immers de driedimensionale ruimte en wereld om ons heen op een tweedimensionaal vlak. En dan is er ook nog de filosofische vraag: "Wat is de werkelijkheid?"
     Zo kunnen droombeelden ook werkelijk zijn. Menigeen, die 's ochtends wakker wordt, kan precies vertellen in detail wat er in zijn droom is gebeurd en hoe zijn droomwereld er uit zag. Het leek zeer echt, zeer realistisch. Dit is dan ook in de hedendaagse kunst aanleiding voor veel kunstenaars om deze wereld van verhalen, dromen, visioenen en sprookjes weer te geven in een stijl, die heel echt, geloofwaardig of bijna realistisch overkomt. Ook in de kunstgeschiedenis zijn er steeds weer stijlen, waarin deze vormen van werkelijkheid onderwerp van schilderkunst en beeldhouwkunst zijn geweest. Denk hierbij aan het Symbolisme, Het Surrealisme en Het Magisch Realisme. Galerie Beeldkracht exposeert permanent schilderijen in acrylverf en olieverf, mixed media kunst en sculpturen van steen, glas en en brons in verschillende realistische stijlen. Lees meer over het realisme op Art Salon Holland.
  
Sander Kletter, galeriehouder Galerie Beeldkracht, januari 2009
 
Realism in Art
 
Beeldkracht Gallery exhibits paintings in acrylics and oils on canvas, mixed media artworks and sculptures made off stone, glass and bronze in realistic style, contemporary Surrealism, Magic Realism and other comparable styles.
 
Hoofdmenu website Galerie Beeldkracht

Homepage  Galerie  Agenda  Kunstcollectie  Contact  Diensten & Service  Dashboard  Site navigatie  Links  Link exchange

Beeldhouwkunst  Grafiek  Schilderkunst  - Abstracte kunst  Figuratieve kunst  Realisme - Kunstenaars A-Z  Kunstuitleen

Nieuw  Nationale Kunst Koop regeling  Kunstbeurzen  Lijstenmakerij  Trefwoordenregister  - Beeldkrachtgalerie.de
  
 Galerie Beeldkracht  Torenstraat 6-8  9679 BP Scheemda   T 0597-591068   E galerie@beeldkracht.com  Openingstijden
 
 

 
Naar het begin van deze pagina/Back to top
Pagina update: 23-07-15

© Galerie Beeldkracht, Scheemda 2015

Ons Privacy Beleid

- einde pagina -